Besparen

Eindeloze mogelijkheden met internet op tv

Zit jij nog eindeloos te zappen tot je iets leuks op tv tegenkomt? Of stream jij nog films en series op je laptop of tablet? Dat hoeft allang niet meer. Met internet op je tv is er zoveel meer mogelijk. En je hoeft niet eens de nieuwste tv te hebben. Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Smart-tv
Vrijwel alle televisies zijn tegenwoordig internet-ready en bijna elke nieuwe tv is een smart-tv. Met internet op je smart-tv is er zoveel meer mogelijk. Waar je eerst meerdere apparaten voor nodig had, worden er een hoop functies samengevoegd met je smart-tv. Handig hè. Je kunt draadloos bestanden delen met je tv, zoals je vakantiefoto’s en filmpjes. Leuk voor als de familie langskomt. Je smart-tv geeft je toegang tot je favoriete video’s, series en films via apps als YouTube, Netflix, Videoland of Spotify. Daar heb je geen tablet of laptop meer voor nodig. Je hebt ook toegang tot leuke games en natuurlijk de oude vertrouwde internetbrowser, maar dan op je tv. Heb je geen smart-tv? Geen probleem, er zijn genoeg andere mogelijkheden voor internet op je tv.

Interactieve tv
Veel providers bieden interactieve tv aan. Daarmee kun je je favoriete films en series opnemen en pauzeren, zodat je gerust even de afwas kunt afmaken voordat je favoriete show start. Of je kijkt het een andere keer terug. Bij sommige providers kun je zelfs een opname instellen vanaf je smartphone. Handig voor als je niet thuis bent. Steeds meer providers bieden ook de mogelijkheid om streamingsdiensten, zoals Netflix en Videoland via de interactieve tv te kijken. Scheelt weer wisselen van afstandsbediening.

Geen smart-tv of interactieve tv?
Heb je geen smart-tv of interactieve tv? Dan zijn er nog andere oplossingen voor je, zoals Chromecast of Apple TV. Je kunt ze allebei aansluiten op de HDMI-ingang van je tv en geven je de mogelijkheid om te kijken wat je wilt. Chromecast kun je met elk soort smartphone bedienen, Apple TV kun je alleen koppelen met andere Apple-producten. De Chromecast is de meest budgetvriendelijke optie om favoriete series en films te streamen, maar Apple TV geeft je meer mogelijkheden en features.