Besparen

Voordelen van Sim Only

Welk telefoonabonnement wil jij? Stel deze vraag en je bent al snel een half uur verder. Er zijn immers ontelbare mogelijkheden. En iedereen heeft andere wensen. Welke smartphone je kiest, hoeveel MB’s je gebruikt … En dat het liefst nog goedkoop. Niet zo vreemd dus dat meer dan de helft van de Nederlanders een sim only-abonnement heeft. Om je wat tijd te besparen hebben wij de voordelen op een rijtje gezet.

1. Goedkoop
Het meest voor de hand liggende voordeel van een sim only-abonnement is dat het goedkoper is dan een abonnement met toestel. Je betaalt met sim only namelijk alleen voor je abonnement en niet voor een toestel dat je tegelijkertijd hebt aangeschaft. Je regelt zelf een mobiel (of gebruikt een oude) en betaalt alleen voor de MB’s en de belminuten. Een sim only-abonnement met 5GB en 100 belminuten kost je ongeveer €12,- per maand. Eenzelfde abonnement met een nieuwe iPhone kan al snel €30,- à €40,- per maand kosten.

2. Flexibel
Je kunt je bundel zelf samenstellen én elke maand aanpassen. Bel je veel? Dan kies je voor een sim only-abonnement met onbeperkt bellen. Dit geldt ook voor je internetgebruik. Als je non-stop je 4G gebruikt, kun je het beste voor onbeperkt internet kiezen. Een verhoging van je bundel gaat direct in, een verlaging de volgende maand. Let op: bij sommige providers kun je je bundel alleen verlagen als je een maandelijks opzegbaar abonnement hebt of je al buiten je contractperiode bent.

3. Vrijheid
Twee jaar lang vastzitten aan een telefoon? Niet met een sim only-abonnement. Dan kun je van telefoon wisselen wanneer je wilt. Bij een abonnement met telefoon moet je ‘m eerst afbetalen voordat ‘ie echt van jou is. Nu stop je je simkaart gewoon in de nieuwste iPhone en ga je weer door met Instagrammen en appen, zonder dat je van abonnement hoeft te wisselen. Je hebt dus ook keuze uit alle telefoons, niet alleen degene die de provider aanbiedt.

4. Maandelijks opzegbaar
Sim only-abonnementen zijn er als vast contract voor 12 of 24 maanden. Maar het handige van sim only-abonnementen is dat je ook contracten kunt afsluiten die maandelijks opzegbaar zijn. In theorie zou je dus elke maand kunnen wisselen van abonnement. Zonder opzegboetes. Let wel op eventuele afsluitkosten die providers kunnen rekenen als je een nieuw abonnement afsluit.